Vanliga frågor

Vi har samlat ihop några vanliga frågor som vi ofta får av våra kunder. Ta gärna en titt här nedan eller hör av er till oss!

Frågor om att köpa bil

Vad använder ni er av för finansbolag?

Till bilköpen från oss så använder vi oss av DNB Finans som huvudfinansiär. För finansiering av kontantinsatser använder vi oss av MyMoney och MoneyGo. Läs mer här

Vilka garantibolag samarbetar ni med?

Solid & Autoconcept. Läs mer här

Ingår det försäkring vid ett bilköp?

Till varje bilköp ingår det en månads rulla ut-försäkring via Länsförsäkringar som är helomfattande. Läs mer här

Hur betalar jag bilen hos er?

Vi tar endast emot swish och banköverföring. Pengarna måste ligga på vårt konto innan bilen rullar ut från vår hall. Läs mer här

Frågor om att sälja bil

Köper ni in alla typer av bilar?

Vi har en del kriterier som vi följer vid inköp av bilar. Skulle din bil inte uppfylla något av kriterierna så får vi kolla närmare på vad det är, vi är inte omöjliga. Skulle vi fortfarande inte uppnå en affär tillsammans så hjälper vi mer än gärna till att hitta någon som skulle vara intresserad av att köpa din bil.

Jag fick ett bud av er. Hur länge är det giltigt?

Ett bud från oss gäller i 7 dagar från den dag du mottagit budet. En förutsättning för att budet fortfarande skall gälla under denna period är skicket eller miltalet inte förändrats anmärkningsvärt mycket.

Jag har accepterat ert bud. Hur går vi tillväga?

Vi kommer och hämtar bilen hos dig (alternativt så lämnar du bilen hos oss i Uppsala) och testar den på plats. Om allt fungerar och stämmer enligt överenskommelse så står vi redo med ett avtal och sköter betalningen på plats.

Ni hittar brister på min bil som ej framkommit tidigare. Vad gör vi?

Vi tittar mer ingående på vad det är för skador och kommer därefter med ett kostnadsförslag på vad en eventuell lagning skulle gå på. I slutändan så försöker vi alltid från vår sida se till så att en eventuell kommer i lås om båda parter så önskar. Kommer vi inte överens så får ni välja att avbryta affären.

Vem löser lånet på min bil?

Vill inte du själv lösa lånet på din bil så hjälper vi gärna till att lösa det med en lösenoffert från specifikt finansbolag, utställd på One Car Group AB.

Hur och när får jag betalt för min bil?

Vi betalar bilen direkt på plats med en banköverföring när vi hämtar den och ni har pengarna på kontot innan vi skiljs åt.

Kan jag reservera en bil som ni har i lager?

Du kan givetvis reservera en bil från oss. Vi tar en handpenning om 3000 SEK för detta och döljer annonsen tills en eventuell överenskommelse.
Skulle du av någon anledning som inte berör affären eller bilen, inte vilja ha bilen, erhåller One Car Group AB rätten att behålla handpenningen om 3000 SEK.

Tar ni emot försäljningsuppdrag?

Vi säljer gärna din bil som ett försäljningsuppdrag. Om vi kommer överens om arvode, pris ut osv så skriver vi ett avtal om förmedlingsuppdrag med dig som kund. Gällande arvode så beror det helt på vad det är för typ av bil, vad den kostar och hur mycket jobb vi tror att vi behöver lägga ner på bilen.